dimarts, 21 de juny del 2011

GENT DE L'HEURA: Entrem al menjador de la mà de la seva comissió

Montse Bernabeu
Mare de la Iara (P5) i el Nil

Com sabeu, els pares podem també fer escola tot participant directament en la gestió d’algunes àrees mitjançant les diverses comissions creades a l’efecte. La del menjador n’és una i aquí us en fem cinc cèntims:

Com és que vas decidir apuntar-te a una de les comissions de l’escola?

Jo volia participar d’alguna manera en la tasca de l’escola; jo hi treballo, en escoles, i per això sé que la participació de les famílies és molt important

I per què, la comissió del menjador?

En primer lloc, perquè vaig veure que hi havia poca gent, però principalment perquè així podria de pas veure com es treballa amb els nens el temps del migdia: com és el menjar però també com l’ofereixen als nens, com és el tracte dels monitors amb ells.
M’interessa el tema. Jo treballo en escoles bressol, i el temps del migdia i el tema del menjar són importants.

I finalment, penso que s’ha de fer, s’ha de tenir una mica de control. És un servei que contractem les famílies i per aquesta raó l’hem de supervisar i esperar que funcioni i que sigui allò que diuen que ofereixen.

En què consisteix, la tasca d’aquesta comissió?

En fer visites a l’estona del migdia i així veure com estan els menús, el menjar, com s’ofereix el menjar als nens, com són les relacions entre monitors i nens.

Les visites són sorpresa i s’hi poden fer quantes es vulguin. Tampoc cal ser de la comissió per anar-hi i això trobo que també és important

La informació es transmet a la Junta de l’AMPA, es comenta també a les reunions mensuals, i entre tots es mira d’explicar com és el menjador, posar-ho en comú, arribar a acords  sobre el què volem i finalment, fer-ho arribar a la Carme, com a coordinadora del menjador i representant de 7iTria.

També hi ha la possibilitat de participar en les reunions que periòdicament manté 7iTria amb l’Escola i l’AMPA

Sents que la teva col.laboració ha estat útil?

Algunes coses s’han canviat (el tema del silenci durant l’estona del menjador -dinar és un acte social, estem distesos, relaxats, parlem ...-, l’informar les famílies dels canvis en el menú, no donar panga). Són petits canvis però és important perquè s’han fet. Les coses que han anat sortint s’han pogut tractar i arribar a acords.

També hi ha allò de no repetir de segon (però sí del primer) perquè diuen que seria un excés de proteïnes. No s’ha arreglat però hi estem a sobre i ells ho saben.

Què afegiries a la teva labor?

He pogut fer poca feina (La Montse ha estat mare del Nil fa poc menys d’un mes), concretament, dues visites i fins l’hora que arribaven els grans al menjador. Però penso que caldrien més famílies implicades en aquest tema i entrar més sovint al migdia. La gent no pot perquè l’horari és complicat però s’hauria de buscar.

La diversitat d’impressions, les diferents opinions, és important comentar-les. És important que hi hagi molta gent i anar-hi més sovint

T’ha suposat molta feina?

Res, cap problema. Gens feixuga. I les persones (els monitors, l’escola, la Carme) totes, molt bona gent.

Alguna cosa pendent?

Què fan els nens en l’estona després de dinar. Sí, sabem que juguen i això està bé, però en començar el curs es va presentar un dossier amb unes activitats que 7iTria tenia previst fer. La seva compatibilitat amb la tasca de l’escola. Com treballen, per exemple, el tema de la resolució de conflictes.

I el quadern del menjador i la seva difusió.

He pogut fer poca cosa però es pot fer molt més.

Ja ho veieu: “se’n pot fer molt més”. Menjador, extra-escolars, casal d’estiu, ... ¡la revista! ... Animeu-se i col·laboreu!